Gran Diada Nacional i per partida doble!

Ahir arribava una de les cites clàssiques de la temporada micaco: la Diada Nacional de Catalunya, i aquest any ho feia amb una doble cita de matí i tarda!

El dia va començar ben d’hora amb la tradicional ofrena floral de la colla, realitzada com sempre per la canalla de la colla. L’espera fins a la diada va servir per veure la tradicional estampa de La Plana durant l’actuació: un petit grup al sol posant-se morenos i la resta de les colles buscant desesperats la zona d’ombra que poc a poc s’anava reduint.

Amb sorprenent puntualitat (bravo!) vam començar la diada a un quart d’1 del migdia. Comencem la diada amb un pilar de 4 on s’estrena a plaça el nostre campió en pesca d’altura, que provava així un altre tipus “d’altura”! I ràpidament, ens reunim per muntar el primer castell, el 4de7 amb agulla. El castell va apujar amunt i després de defensar el 4 a la baixada i treballar una mica el pilar, vam poder descarregar-lo sense més problemes!

Una primera ronda força ràpida va deixar pas a la nostra segona ronda, on vam atacar el segon 5de7 de l’any. Els nervis de la gent van semblar que es traspassaven el castell, que pujava nerviós, però sense grans ensurts. Una aleta, dues… i comença un bon treball per descarregar el segon 5 de la temporada!

Després la diada es va alentir i ens va passar factura al 7de7, que va pujar tremolós i vam haver de desmuntar amb acotxadors col·locats. La sort tampoc no ens va acompanyar al 3de7a, que vam tornar a desmuntar quan l’enxaneta feia la darrera passa. Tot i no poder posar la cirereta a aquesta gran diada, van arrodonir-la descarregant un nou Pde5 i 2Pde4 simultanis.

I un cop acabada la diada… A recollir ràpid i cap a Barcelona, a la cruïlla entre Gran Via i el Carrer Marina del Tram 70, per participar de la V organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. Després de passar una mica de calor, comencen els pilars, els poms, les polques, els tocs, les senyeres de pilars, els ponts, els selfies dalt del pilar… Una gran festa participant a una jornada històrica que vam acabar descarregant un 4de6 amb agulla a les 17:52, moment en que les 56 colles participants aixecàvem de manera simultània els nostres castells!

I un cop passat la Diada… NO AFLUIXEM!! Descansar? Què és això?? Res, res! Avui tots a l’assaig de 20 a 23h a Can Peixau per preparar la Festa Major de Collbató amb Esparreguera i Sagrada Família!

Som-hi micacos que el segon tram ja és aquí i l’hem de fer grossa!!

A l’apartat multimèdia teniu penjades més fotografies i els vídeos de la jornada d’ahir!


Publicada

a

,

per

Etiquetes: