Sobrassada, “ensiamades” i castells

I finalment va arribar aquell viatge que tot micaco espera (sobretot per les 80.924.897.205.892 vegades que els micacos antics li han parlat dels últims dos cops): Mallorca!!

El cap de setmana va començar ben d’hora (tant que fins i tot en Guardiola n’estaria orgullós) per anar cap a l’Aeroport. I després de facturar, embarcar i d’un vol que va ser un vist i no vist, arribàvem a destí! A Son Sant Joan ens trobàvem amb altres micacos que havien volat abans aquell dia i amb alguns membres dels Castellers de Mallorca que ens venien a buscar en cotxes per portar-nos a l’IES Madina Mayurqa, on dormiríem.

Pel matí, uns quants micacos anaven a fer una visita cultural (acompanyada de compres, clar) pel centre de Palma, mentre la canalla (i alguns/es canalles) es quedaven fent un taller amb la canalla dels nostres amfitrions, per reunir-nos de nou pel dinar que ens tenien preparat!

I després de dinar i de descansar una estoneta, agafàvem els pantalons blancs, les faixes i les camises i baixàvem cap a la Plaça Espanya, on començava la cercavila pel centre de Palma fins a la Plaça de Cort, on entràvem amb un Pilar de 4 caminat que va avançar fins el centre de la plaça.

Si bé érem menys que en anteriors visites, volíem fer un bon paper en aquest viatge tant especial per nosaltres, així que en primer ronda vam atacar el 3de7! El castell va pujar força nerviós i vam haver de defensar-lo especialment a la descarregada. I és que, com no, els nostres castells a Mallorca han de ser emocionants!

A segona ens preníem un respir i plantàvem un 4de6 amb agulla amb moltes rotacions a tronc i canalla que tot i no tenir unes mides perfectes, no va presentar gaires problemes. I un cop més tranquils, què tocava? Doncs està clar, un nou castell de 7!

El 4de7 de la tercera ronda també va ser dels emocionants, sobretot a partir del moment en que l’enxaneta anava a fer l’aleta, moment en que van aparèixer alguns problemes a tronc que van provocar una defensa d’aquelles que aixequen els aplaudiments i els crits d’ànim de la plaça.

I l’emoció no va parar, ni tan sols al Pilar de 4 de sortida, en que alguns van haver d’utilitzar mocadors de paper proporcionats pel segon del pilar.

Un cop acabada l’actuació, la festa va continuar en forma de balls, Tio Pep’s i batucada fins a Ses Voltes, on els Castellers de Mallorca ens havien preparat el sopar. I a partir d’allà, el bon ambient entre les dues colles va seguir en forma de balls, invitació a tornar la visita al Maig, entrega del record i… molta més festa!

El diumenge aprofitàvem les darreres hores per fer una mica més de turisme, les darreres compres o fer-nos selfies abans de dinar i que, de nou, una cotxada de Castellers de Mallorca ens portessin a l’Aeroport per agafar l’avió que ens duria de nou a casa, tot deixant-nos de nou aquelles grans històries per explicar als nous micacos i fe’ls-hi dentetes perquè es preparin per la nova visita!

Teniu més fotografies i tots els vídeos a l’apartat Multimèdia.


Publicada

a

,

per

Etiquetes: