La Prèvia: A punt de deixar de ser adolescents…

Com sol ser habitual a Can Micaco i en la gran majoria de colles, temporada rere temporada s’acaba amb la celebració de la diada de la colla. Enguany, un xic especial, doncs és la XVII i acompanyats dels nostres primers fillols.
Des de l’any de la presentació de la colla al 1998, és va decidir que a la darreria del mes de novembre organitzar la darrera diada de l’any una de les més importants del nostre calendari. Diada on que serveix per acabar de fer els deures pendents castellerament parlant o per confirmar amb bons castells que ha sigut una bona temporada. Al 1998, la primera i amb els deures fets vam alçar el segon castell de set fet (4d7) de la colla i el primer descarregat a Badalona. També va servir per assolir el primer i treballat tres de sis per sota del nostre historial. L’any següent va servir per fer la nostra primera clàssica de set (4d7 3d7 2d6 vd5), amb el primer tres de set descarregat del nostre historial. La diada del 2000 havia de servir per descarregar el primer 4d7a, que va quedar en intent. Fita que sí és va assolir al 2001, assolint per primer cop a més tres castells de set descarregats en una diada, a banda d’intentar per primer cop dos pilars de cinc simultanis.
L’evolució és confirmava el 2002 assolint per primer cop i sota la teulada del pavelló de Sant Josep (perquè plovia) l’anhelat primer cinc de set de la colla, assolint una nova fita amb dos castells de gamma alta de set (4d7a 5d7 4d7 vd5). A l 2003 amb 4d7 4d7a i 3d7, és va percebre un handicap en contra, doncs cada vegada costava trobar colles per actuar a finals de novembre. Aquell any només vam actuar amb els Minyons de l’Arboç. L’efecte negatiu és va confirmar al 2004, amb una diada actuant en solitari, on malgrat tot, vam arrossegar moltes camises i ajuda d’altres colles i assolir per primer i única vegada tres castells de set en solitari (3d7 4d7a 4d7 i pd5s). Aconseguint a més per primer cop descarregar el pilar de cinc per sota.
A partir d’aquell moment és va “decidir” fer la diada al novembre però a principis-mitjans de novembre, davant la dificultat de trobar colles per actuar a finals de mes. Al 2005 vam repetir la fita del 5d7, també davant de Sant Josep, el segon del nostre historial i repetir la millor diada de la colla fins al moment  (4d7a 4d7 3d7 vd5). Un vano de cinc a més girat a banda i banda. Al 2006-2007 i 2008 repetim idèntica actuació, toc i que aquest darrer any amb el segon pilar de cinc per sota del nostre historial i al 2008 el 4d7a va quedar només en carregat.
A partir d’aquí la colla va intentar agafa embranzida i el 2009 ens platejàvem un diada amb tres castells de gamma alta de set per primer cop, amb la fita històrica del tres de set per sota. Amb una temporada magnífica, la diada no va fer justícia amb la colla.  4d7a 4d7, van ser el millors castells, desprès de tres llenyes amb un 4d7a i 3d7, i amb un digníssim intent de tres de set per sota que va deixar un mal regust al bona temporada feta aquell any. un diada on uns Sagals d’Osona van fer un molt digne actuació amb 2d7 5d7 i 3d7s
Per créixer cal arriscar i a vegades caus i costa recuperar-te. Al 2010 amb un any de transició només s’assoleix el 4d7. Però al 2011 s’aconsegueix una nova fita històrica per la colla micaco. Desprès de recuperar el 5d7 i havent descarregat el 4d7a, la colla, valenta, és plantejar per primer cop atacar la pubilla dels castells, la torre de 7. I és va carregar. Sent la del 2011 la millor diada de novembre feta per la colla (4d7a 5d7 2d7c i 2pd4). A més va ser la primera vegada que una colla de fora, els de la Vila de Gràcia, assoleix castells de vuit (3 i 4 de vuit) en la nostra diada de novembre. Al 2012 malgrat fer la millor temporada de la història de la colla, amb els deures fets, fem un diada discreta i de futur (4d7 4d7a 3d7 vd5). Al 2013, també sent un any de transició, assolim un castell nou a la nostra cartera: el 7d7.
Ara les porters de ser majors d’edat, esperem que sigui recuperar els nostres millors castells o un castell de vuit el pròxim i no gaire llunyà repte micaco.


Publicada

a

,

per

Etiquetes: