La prèvia: 10 de maig, la nit més especial

La nit de la cremada del dimoni és la nit més especial pels badalonins/es i com no podía ser també per la colla micaco. Durant l’any tenim diades importants, però la nit de Sant Anastasi es converteix en una una barreja mística de la cultura popular badalonina, que des de 1998 hi té presència castellera de forma local. Només l’any 1992 la vigília de Sant Anastasi hi va tenir la presència d’una altre colla: els Castellers de Barcelona, assolint la clàssica de castells de set. A més és una de les actuacions en que més camises solem arrossegar i que al llarg dels anys ha sofert diferents canvis de formats d’actuació i protocol.
Des de sempre obrim la vesprada amb el pilar de 4 caminat d’entrada a la plaça de la vila. A La nostra primera participació (1998), i encara amb camisa blanca, fins i tot vam fer un castell a la mateixa plaça de la vila, desprès del pilar caminat. Va ser un tres de sis, que només va ser carregat, degut a la invasió de flaixos, arrel de l’expectació creada per la nostra estrena a les Festes de Maig. A més aquell any, el dimoni cremat, feia referència als castells, emulant una mena de castell. Els dos anys següents, només fèiem el pilar caminat i amb una cercavila “paral·lel a l’oficial”, ens arribàvem fins a la rambla , davant del monument de Roca i Pi, a fer-hi els nostres castells, a l’espera de l’arribada del seguici popular. En aquest dos anys es va poder provar els primers castells de set en aquesta diada i en solitari (id4d7 al 1999) i al 2000 primer 4d7 descarregat a la nit de Sant Anastasi. Els dos anys posteriors, es va canviar el format, afegint-nos al seguici popular, però minvant la possibilitat d’oferir castells importants, amb el 4d6a com a millor construcció a la plaça de la vila.
A partir del 2003, aconseguim tornar al format de fer castells en solitari a la rambla, assolint aquell mateix any el 3d7. Aquell any van ser castells amb protesta, portant engaxines als castells, arrel de l’agressió policial que van rebre alguns membres del Casal Sala i Pont. L’any següent esdenvidria la millor diada. Acompanyats per primer i únic cop per un altra colla (Castellers de Sabadell), aconseguim carregar un meritòri quatre de set amb agulla. Al 2005 i 2006 assolim només castells de sis de gama alta, per tornar-hi a fer el 3d7 el 2007. Esdevé el darrer castell de set fet a la cremada del dimoni, doncs al partir del 2008 i fins a l’actualitat, de nou tornem al format d’afegir-nos al seguici popular, fent pilars i només un castell al final de la rambla. Amb una petita variació a partir del 2010, aconseguint poder dur, durant el cercavila algun petit castell durant el recorregut, creant força expectació pel públic, enmig dels carrers estrets i “emulant” els cercaviles de les colles tradicionals del camp de Tarragona i que algunes colles també fan en l’actualitat. En els darrers anys la 2d6 i 3d6s son els castells de més compromís fets.
La convocatòria és a les 18.30h a Francesc Layret, abans d’arribar a l’Ajuntament, on ens col·locarem darrere dels Bastoners de Canyet

Publicada

a

,

per

Etiquetes: