La nit més especial… i la Passada més especial!

Després de la I Diada Castellera Infantil (crònica) i de l’assaig posterior, va arribar la nit més especial pels badalonins i badalonines: la Nit de Sant Anastasi!

El dissabte, a l’hora acordada va començar a arribar una marea micaco al davant del Principal. Aquest cop, però, l’horari casteller el va fer servir l’Ajuntament i la tanda de lluïment va començar amb retard. Prop de les 20h començava la nostra. Després de fer lloc a l’entrada de la Plaça de la Vila, vam fer un Pde4 caminat fins el mig de la plaça i girant-lo en acabat.

I després de sortir de la plaça… començava el Seguici! Els nostres Grallats i Atabalats van alegrar el recorregut amb les seves cançons fins arribar a la primera parada. A l’alçada del Carrer del Carme descarregàvem un Pde4 amb l’estrena d’un nou segon. I en acabat… a seguir caminant al ritme de les gralles i el tabal!

La següent parada va ser a la cantonada entre el Carrer de la Mercè amb el Carrer d’en Cueta. Allà vam decidir fer 2Pde4 simultanis. Després de moure un d’ells per salvar els cables (alegrant el seu segon que va poder gaudir de la sensació de fer un pilar caminat), els dos pilars van carregar-se i descarregar-se sense problemes. I d’aquí directes cap a La Rambla a esperar el nostre torn per  la darrera tanda de lluïment. Al davant de Roca i Pi vam plantar un 4de6 estrenant una acotxadora i que, tot i que no tenia unes bones mides al pis de terços, es va descarregar de manera controlada en tot moment. Això sí, amb anècdota, i és que va ser un 4de6… amb dues aletes!

I després, tots cap al Gitanjali que hi havia gana i ens esperava el sopar que ens havia preparat la gent de la Comissió de Festes, entre els quals un grup de micacos que es van passar el matí preparant els entrepans (quins xefs que tenim!). I en principi aquí acabava la Nit de Sant Anastasi micaco, tot i que la marea micaco cap als concerts feia indicar tot el contrari…

L’endemà va començar amb els nostre Micaco’s Team competint a la 35a cursa del dimoni! Grans i petits no hi van faltar a la cita i, com no podia ser d’una altra manera, va acabar amb un Pde3 d’alguns dels participants. Felicitats crakcs!!

Per la tarda, participàvem a la tradicional Passada de Sant Anastasi, però aquest cop amb força canvis. El primer, que la fèiem des de l’inici, i no incorporant-nos més tard com passava en anys anteriors. Així a la sortida del sant, vam aixecar 2Pde4 simultanis a costat i costat de la cruïlla entre el Carrer de Sant Anastasi i Francesc Layret.

Un cop incorporats al cercavila, i després de parlar amb la Confraria, vam aixecar dos Pde4 més, un al Carrer del Carme amb Carrer d’en Cueta amb l’estrena de la terça i l’altre al Carrer del Carme cantonada amb Francesc Layret.

Després d’aquests pilar enfilàvem el Carrer del Temple amunt per arribar al moment culminant: el Pde4 caminat pujant les Escales de Santa Maria. En arribar a davant de les escales muntem la pinya i s’aixeca el pilar, entre els aplaudiments del públic, que es van convertir en ovació quan van veure que el pilar començava a enfilar les escales i que no va parar fins un cop descarregat. Un moment d’aquells que, quan el recordem, se’ns posarà la pell de gallina, tant per l’esforç i bon treball fet per tothom per aconseguir aquest repte com per la resposta del públic.

I com havíem d’acabar aquest dia? Doncs evidentment, amb el pica-pica de la Confraria!

Ara micacos hem d’omplir Can Peixau als assajos per poder posar punt i final a les nostres Festes de Maig amb una gran diada!


Publicada

a

,

per

Etiquetes: