Dos castells de 7 ben artesanals

Després d’un assaig especial “porta un amic” ben multitudinari en el que vam poder fer grans proves, el diumenge ens desplaçàvem fins a la localitat de Mollet del Vallès per participar a la diada castellera de la Fira de l’Artesania. Un altre cop a actuar amb l’oloreta dels embotits, els pastissos i les coques! I com no, amb les visites a les parades per fer algunes compres!

Després de concentrar-nos a la Plaça de l’Església, començava el cercavila que acabava a la Plaça de l’Artesania. La sorpresa va ser la gran inclinació que hi havia! Sort que els Castellers de Mollet ens havien reservat l’espai final de la plaça (que era més plana) per nosaltres. Estàvem una mica marginats, però podríem fer bé els nostres castells!

Comencem amb un pilar de 4 i a primera ronda el primer 7, el 3de7, que va pujar força segur i gràcies al treball de tots es va poder controlar els petits desajusts que van anar apareixent, per descarregar-lo i apuntar-nos així un nou castell de 7.

La segona ronda va servir per portar de nou el 4de7 a plaça. Aquest va ser més patit que el 3, sobretot pels que estaven a fora. I és que els terços van posar l’emoció tancant-se força ja a la carregada, havent de treballar de valent tothom per poder-lo descarregar. I és que els castells no sempre són postals i també va bé una mica d’emoció!

Un cop completat els dos castells de 7 bàsics què podíem fer? Doncs el 3de7 amb agulla! El castell va començar ja amb algun problema d’encaix entre segons i terços, que es va anar fent més acusat a mesura que la construcció pujava, havent-se de desmuntar amb l’acotxador col·locat. Després de desmuntar-lo, calia acabar bé la diada, abaixant un pis al castell per fer un 3de6 amb agulla molt lleuger i segur.

I arriba l’hora dels pilars de sortid… Ah no! Que ens han de donar els records! Figureta a la saca i ara sí, descarreguem 2 pilars de 4 de manera simultània per acabar la diada! I després d’alguns nous pilars, un sorteig i algun toc de gralles, a tornar a Badalona amb l’autocar!

 

Teniu més fotografies i tots els vídeos a l’apartat Multimèdia de la web!


Publicada

a

,

per

Etiquetes: