Ais, aaais aquests sets!

Al voltant de les 11 del matí, la Plaça de les Mallorquines de Montgat va anar tenyint-se de color micaco, amb unes encantadores motes de verd fosc per aquí i allà.
Dia assolellat per celebrar la Festa Major de Sant Jordi i, de pas, sumar la nostra quarta diada de la temporada d’enguany.

Anàvem bé de temps, doncs, poc abans de les 12, tant la Colla Micaco com els Encantats de Begues, ja havíem descarregat els pilars de benvinguda; Pde4 respectivament.

Ens tocava a nosaltres sortir en primer torn, i ho vàrem intentar amb un 4de7, tot i que anàvem justos de personal. Amb el tronc obert ja quasi des de la pujada dels quarts, l’estructura es va anar fent insostenible a mesura que pujava la canalla i, finalment, l’acotxadora va optar per no coronar el castell. Així doncs, ens apuntem un id4de7 en la primera ronda.
Els Castellers de Begues van optar pel 3de6 amb agulla i, tot i que el van haver de treballar força i van necessitar de efectius nostres per abordar-lo, al final van aconseguir endur-se’l.

Per la ronda de repetició vàrem optar per un 4de6 amb agulla. Una estructura ben sòlida des del principi i amb molt bones mides. L’ai, però, ens el va donar l’acotxador, que va trabar-se a l’altura del terç i va allargar bastant més del compte la construcció, mentre tronc i pinya aguantaven estoicament. Finalment i encoratjat pels ànims del públic, i de segur per la seva pròpia voluntat, el petit va poder arribar al pom i col·locar-se, l’anxaneta va fer l’aleta i, després de deixar lliure el pilar, es va descarregar sense patir massa.

Ja en segona ronda, la Colla Micaco vam tornar a intentar el 4de7, aquesta vegada amb unes mides més correctes. Una sacsejada en una de les rengles, però, va fer dubtar l’ascens de la canalla que va acabar per no continuar pujant. Segon intent de set, segon revés, i un altre id4de7 a les nostres espatlles.
Els Encantats van abordar el 3de6, que no varen tenir masses problemes per coronar-lo.

La següent ronda de repetició no havia de presentar problemes amb el 3de6, i així va ser per ànims i content de la colla, que després dels intents anteriors ja se’ns notava amb la moral una mica minada.

Arribàrem així a la tercera i última ronda. Els Castellers de Badalona vàrem poder apuntar-nos un 2de6, tot i que el tronc va haver de treballar-lo força per poder ser descarregat.
Era el torn dels verds, i la colla de Begues va intentar el Pde4ps que, per manca de forces (o de perícia), se’ls hi va encallar en la pujada del terç i van optar per baixar-lo. Així que la cosa es va quedar només en intent desmuntat.

En la seva ronda de repetició, i havent fet els canvis oportuns, van poder descarregar sense problemes el mateix Pde4ps.

La diada va acabar igual que va començar, amb uns Pde4 per part d’ambdues colles, moment en que l’ombra que trepitjàvem ens informava de que ja passaven de les dues del migdia.

Ara toca concentrar-nos i treballar per la propera diada, la del diumenge 4, en la XXXII Fira de l’Artesania i Mostra d’Entitats de Sant Roc.

2d6


Publicada

a

per

Etiquetes: