Plàcida Diada, la de Cornellà

Alguns ens transport públic i altres per mitjans propis, abans del migdia el gruix de la Colla Micaco arribava a la Plaça de l’Església de Cornellà, sota un cel que es debatia entre ennuvolar-se o deixar sortir un solet d’aquells que apreten. Per sort, aquest debat va allargar-se durant tota la actuació i tant els castellers com el públic assistent van poder gaudir d’una diada amb molt bona temperatura.

L’actuació va començar amb l’arribada a plaça del cercavila dels Castellers de Cornellà que, sent la colla més nombrosa de les tres, de seguida van tenyir de lila el centre de la plaça.
Per sorpresa de molts no va haver-hi els típics pilars de benvinguda, i a poc més de les dotze el primer castell de la diada començava a retallar-se contra el cel.

Els de Badalona vam sortir amb un 3de7 ben parit que, tret d’un lleuger va i ve que el va acompanyar durant tota la seva durada, va poder descarregar-se sense cap complicació. Mans fresques abaix i bones mides a dalt van ser els protagonistes d’aquest primer i ràpid castell.

En segona ronda els Micacos aixecàvem el 4de7, castell que va pujar molt bé però que es va haver de treballar força per assegurar-ne la descàrrega, doncs una sotragada als pisos de dalt en el moment de fer l’aleta va fer patir l’estructura i aflorar els nervis de la colla. Tot i així, el castell es va saber defensar fins el final.

En tercera ronda vàrem deixar veure el 5de6, el segon de la temporada, i que, tot i havent-hi estrenes en el tronc i en algunes posicions de la pinya, no va ocasionar-nos cap ensurt. En un vist i no vist el vàrem tenir plantat i cofoi.

Per acabar la diada, els Castellers de Badalona varem enlairar un PdeMalabars… vull dir un Pde5 bastant mogudet que, gràcies a les tables del nostre segon i al equilibri de la resta del tronc, va poder acabar sent descarregat sense més ensurts.

En definitiva, una diada tranquil·la la d’aquest primer diumenge de novembre, sense gaires ensurts en els castells i amb les mires ja posades a la nostra diada.

Tres setmanes més, dues diades, vuit assajos i… Senyors Micacos, arriba la nostra XVII diada!
Ànims, pit i amunt Colla!

Resum:
24a Diada dels Castellers de Cornellà
12h Plaça de l’Església (Cornellà de Llobregat)
Resultats:
Castellers de Cornellà: 7de7, 5de7, 4de7a, Vde5, 2Pde4 al balcó (1 caminat).
Colla Jove Xiquets de Vilafranca: 3de7a, id2de7, id3de7, id4de7, 2id3de7, 2Pde4.
Castellers de Badalona: 3de7, 4de7, 5de6, Pde5.


Publicada

a

,

per

Etiquetes: