Majoria d’edat amb el Carro Gros

Un cop més arriba la nostra diada de novembre, enguany un pèl més aviat de lo habitual. Aquesta però, a més, és ben especial, doncs és la 18à Diada dels Castellers de Badalona i ve amb un regal d’aniversari afegit: dur per primer cop el 4d8 a plaça i assolir de nou el 2d7.

Des de l’any de la presentació de la colla, al 1998, és va decidir que a la darreria del mes de novembre s’organitzaria sempre la diada de la colla, esdevinguen amb el pas temps en una de les cites més importants i esperades del nostre calendari. Diada que serveix per acabar de fer els deures pendents, casatellerament parlant, o per presentar els millors castells assolits durant la temporada.

Així, en la nostra primera diada de novembre de la colla, al 1998, varem descarregar per primera vegada a Badalona el 4d7 (segona vegada realitzat en aquella temporada). També va servir per presentar el primer 3d6s del nostre historial. L’any següent va servir per fer la nostra primera clàssica de set (4d7 3d7 2d6 vd5), amb el primer 3d7 descarregat de la nostra història. La diada del 2000 havia de servir per descarregar el primer 4d7a, que en aquella ocasió va quedar en intent. Fita que sí va assolir-se al 2001, i a més varem aconseguir descarregar tres castells de set en una mateixa diada, a banda d’intentar per primer cop dos pilars de cinc simultanis.

L’evolució de la colla és confirmava el 2002 assolint per primera vegada, i emparats de la pluja sota el sostre del pavelló de Sant Josep, l’anhelat primer 5d7, assolint també una nova fita amb dos castells de gamma alta de set (4d7a 5d7 4d7 vd5).

Al 2003, amb 4d7 4d7a i 3d7, és va percebre un handicap en contra, doncs cada vegada ens costava més trobar colles per actuar a finals de novembre. Tant era així, que en la diada de novembre del 2003 només vam poder estar acompanyats pels Minyons de l’Arboç. L’efecte negatiu és va confirmar al 2004, amb una diada actuant en solitari on, malgrat tot, vam saber arrossegar moltes camises fins a plaça, i ajuda d’altres colles, per assolir per primera i única vegada tres castells de set en solitari (3d7 4d7a 4d7). També en aquella diada varem aconseguir descarregar el primer pd5s.

Aquesta dificultat en trobar colles per acompanyar-nos en la diada va provocar que la colla decidís traslladar-la a la primera quinzena de novembre.

Al 2005 vam repetir la fita del 5d7, el segon del nostre historial, i varem ser capaços de repetir la millor diada de la colla fins al moment (4d7a 4d7 3d7 vd5). Un vano de cinc a més girat a banda i banda. Al 2006, 2007 i 2008 repetirem idèntica actuació, afegint-hi aquell darrer any el segon pd5s del nostre historial, però deixant el 4d7a només en carregat.

A partir del 2008 la colla va voler agafar empenta, i el 2009 ens platejàvem un diada amb tres castells de gamma alta de set amb la fita històrica del 3d7s. Amb una temporada magnífica, la diada però no va fer-nos justícia, essent el 4d7a i el 4d7 els millors castells de l’actuació, després d’haver fet llenya amb el 3d7, varis intents del 4d7a i un molt digne intent del 3d7s, cosa que va deixar-nos amb un regust agre de la diada. Val a dir que Sagals d’Osona, colla que ens acompanyava, varen fer una molt bona actuació amb 2d7 5d7 i 3d7s.

La colla necessitàvem un canvi, però ens calia arriscar, i els riscos comporten conseqüències. Al novembre del 2010, amb un any de difícil transició per la colla, només s’assoleix el 4d7. Però al 2011 s’aconsegueix remuntar i assolir una nova fita històrica per la colla micaco; desprès de recuperar el 5d7, i havent descarregat el 4d7a, la colla, valenta, es planteja per primer vegada atacar la ‘pubilla’ dels castells… i és va carregar! Convertint-se així la del 2011 la millor diada de novembre feta per la colla (4d7a 5d7 2d7c i 2pd4). A més, va ser la primera vegada en una diada de novembre que una colla de fora, concretament els Castellers de la Vila de Gràcia, descarreguen castells de vuit (3 i 4 de vuit).

Al 2012, malgrat i haver fet la millor temporada de la nostra història, amb els deures fets, fem un diada discreta i de futur (4d7 4d7a 3d7 vd5). Al 2013, també essent per nosaltres un any de transició, ens apuntem un castell nou al nostra historial: el 7d7.

Significativa va ser també la diada del 2014, amb un nou 7d7 i 4d7a, i assolint un fet poc habitual: fer tant el tres com el quatre de set simultàniament. Tot i que el 4d7 sols va quedar en carregat.

Ara, a les portes de fer divuit anys, ens plantegem l’anhelat salt als castells de vuit. Una altra fita històrica per nosaltres i que desitgem poder compartir amb tots els ciutadans de Badalona que ens acompanyin en la nostra diada del proper 8 de novembre.

Que la sort ens acompanyi, perquè el treball i la feina la tenim feta!


Publicada

a

,

per

Etiquetes: