Badalona reconeix els valors socials dels castells

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Badalona d’avui dimarts, 25 de febrer, ha fet una declaració institucional per la qual s’ha adherit al document “Els valors socials del fet casteller” de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC).

El document, aprovat per unanimitat per les colles castelleres, suposa un compromís per tal de preservar els valors que s’hi troben dins aquesta mostra de cultura popular i tradicional catalana i que li van valdre la declaració com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO el 16 de novembre de 2010.

Els Castellers de Badalona vam presentar a principis d’any el document en nom de la CCCC a tots els grups municipals i al govern local, que finalment han decidit adherir-se al document mitjançant una declaració institucional. La declaració suposa un reconeixement a la tasca social feta per les colles castelleres, i per la Colla Micaco a la ciutat, i segueix l’exemple d’altres institucions que ja ho han fet, com la Generalitat de Catalunya i diversos ajuntaments, com els de Barcelona, Tarragona o Valls.

Dins de la declaració també s’ha aprovat la col·locació d’una placa a la façana de l’Ajuntament en commemoració de la Diada Castellera de Badalona Capital de la Cultura Catalana, celebrada el 20 del juny del 2010, en que la Plaça de la Vila va passar a ser “plaça de 9” en descarregar-se 4 castells de 9 pisos, que mai s’havien vist a la ciutat.

Felitats al món casteller! Felicitats Badalona!

 

Audio de la intervenció de la Lourdes Fernández al ple de l’Ajuntament (Font: Badanotis)

 


Publicada

a

per

Etiquetes: